Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο Βουλευτής και Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης , για την πρόθεση πώλησης των Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
ΘΕΜΑ: «Επίκειται πώληση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ;»
Στις 26/3 είδαν το φώς της δημοσιότητας επίσημες ανακοινώσεις περί απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής για πώληση ποσοστών εταιρειών του δημόσιου όπως της ΕΥΑΘ, της ΔΕΠΑ, του Καζίνο της Πάρνηθας κ.α. Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για απόφαση πώλησης των Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ. Τις τελευταίες μέρες «χαμηλοφώνως διαρρέεται» ότι επίκειται η πώληση τους. Η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση του επιχειρησιακού προγράμματος των ΕΛΤΑ -όπως το παρέλαβε το 2004 - παρά τις διακηρύξεις για ανάπτυξη και διασφάλιση των Καθολικών Υπηρεσιών και της βιωσιμότητας του Δημόσιου Ταχυδρομείου, εργάσθηκε για την αποδιοργάνωση και την απομόνωση των Ταχυμεταφορών από τις εξελίξεις της ταχυδρομικής αγοράς.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αντιτίθεται στην εκποίηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ. Πιστεύει ότι το Δημόσιο Ταχυδρομείο έχει μεγάλη σημασία και ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου. Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση είναι κοινωνικό αγαθό και οι Ταχυμεταφορές πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ, να επιτελέσουν το ρόλο τους ως νέο σύγχρονο και δυναμικό αναπτυξιακό εργαλείο. Η αποκοπή των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τις Ταχυμεταφορές, θα οδηγήσει τα ΕΛΤΑ σε μειονεκτική θέση και σταδιακά θα τα καταστήσει προβληματική επιχείρηση.
Κατόπιν αυτών ερωτάστε:
• Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στη πρόσφατη Διυπουργική Επιτροπή αποφασίστηκε η εκποίηση και των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και μάλιστα έναντι χαμηλού τιμήματος;
• Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση της παροχής σύγχρονων Καθολικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ;
    Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤHΣ
               ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ